четверг, 14 сентября 2017 г.

Питання 153. Що враховувати при выборі НПФ?


Доброго дня

Підкажіть будь ласка критерії, які варто врахувати при виборі НПФ.
Чи обовязково мати
відділення НПФ у свому місті?

Доброго дня. Назаре.
По-перше, повинен зазначити, що критерії вибору будь-чого, - похідні від  нашого до них ставлення (тобто, почуттів). Почуття рідко залежать від свідомості. А керується нашими вчинками і діями приблизно на 90-95% підсвідомість (інтуїція, душа, серце), саме на основі  первинних почуттів. А вони в свою чергу, залежать від світогляду (про що – окрема розмова).
Звісно, я опишу відомі критерії, не виказуючи при цьому свого до них відношення і своїх почуттів, аби не впливати на ваші. Втім, зможу розповісти і це, але – окремо. Особливо, - коди зявляться нові розумні питання про моє ставлення до тих критеріїв.
Майже всі критерії для визначення НПФ, можна знайти на сайті Нацкомфінпослуг: http://npf.nfp.gov.ua/Default.aspx?p1=20000029239, де є і перелік всіх НПФ, і показники їх діяльності, а також, - на сайтах засновників, самих фондіф, обслуговуючих кожного з них, КУА, АПФ, ЗА, - управляючого. адміністратора. зберігача. Крім того, в мережі є багато ресурсів (форумів. порталів, сайтів) з іншими поглядами на певні критерії.
А – ось і вони:
1.    Засновники, склад Ради фонду, де раніше працювали, який фах.
2.    Обслуговуючи компанії, їхні успіхи, інші проекти, фах персоналу.
3.    Цілі, завдання від Ради (інвестиційна декларація) і власна стратегія КУА.
4.    Публічна діяльність людей, наближений до НПФ: публікації, виступи, інтервю, участь у суспільних заходах, проектах.
5.    Спіілкування посадових особ з учасниками і вкладниками НПФ, відповіді на питання, допомога у вирішенні їх проблем.
6.    Повна і якісна інформація на всіх сайтах, додаткові послуги, пропозиції.
7.    Реклама, популяризація своєї діяльності, відкритість. Прозорість.
8.    Поточні (і в динаміці) кількісні показники: скільки учасників, вкладників, як юридичних, так і фізичних осіб, вартість чистих активів (ВЧА), внески, виплати, переведення з інших і до інших НПФ, вартість одиниці пенсійних активів (ОПВ), винагорода обслуговуючих компаній.
9.    Відомо, що учасникам певного НПФ вигідно, аби стало більше і їх, і активів, і рівня доходів. Хтось це і сам робить, а когось надихає сам фонд. Мотивація буває різною, тож її можна порівняти.

Для прикладу, найближчим часом порівнюю два НПФ. Якщо не буде пропозицій, то візьму Династію і Соціальну перспективу.

Немає потреби у офісах НПФ в кожному місті, - цим займаються Адміністратори, а у них є напрацьовані способи осягнути всю Україну та інші країни. Принаймні, так працює відомий нам АПФ -АЦПО: http://acpo.com.ua/  


Комментариев нет: