среда, 17 января 2018 г.

Питання 173. Як перевести кошти з СКЖ до НПФ?


Доброго дня,

Чи можна перевести гроші з полісів накопичення у СК до НПФ? Дякую наперед за відповідь!

Доброго дня.

Вибачте, - я не такий швидкий, як Марія, але додати суттєво іншого до її відповіді,  мені нічого.  Як коротко, - так, перевести гроші з СКЖ до НПФ, не можна, - цього не передбачає ні закон про НПФ, ні закон про СКЖ. Свого часу, саме такої думки дотримувався законотворчій орган - ВРУ, тобто народні депутати. Чи це було розумно, - питання філософське, тобто, - «так», з боку інтересів СКЖ, але «ні», з точки зору НПФ і (найважливіше), з точки зору пересічних українців, - споживачів фінансових продуктів і послуг, нас з вами.
Діалектика твердить, що нічого сталого не буває, - неодмінно, нинішнє положення зміниться на протилежне, але не раніше, ніж ми не заявимо рішучий протест тим, хто здатний внести зміни до існуючих законів, - всьому складу ВРУ і кажному народному депутату, котрих ми і вибрали. Але можна і не протестувати, розраховуючи на нові обставини і інших людей (коли їм це болить). А інші, можуть скористатись шляхом фінансового гомеостазу. І їм, і вам, ця справа стане уроком на все останнє життя. Недарма, фінансове правило каже, що ліквідність інвестиції часто перевищую і прибутковість, і  її безпечність, а бізнесове правило говорить, що входячи у бізнес, конче важливо піклуватись, як з нього вийти.
Чи означає це, що, складаючи фінансовий план, варто відмовитись від НСЖ на користь НПФ? Невігласам, - категорично, так! Всіх інших – ласкаво прошу до клубів «Прометей»: https://pensioneriya.blogspot.com/2017/11/blog-post.html. Там разом ми і розберемось (вже розбираємось), що таке  НСЖ і чим воно відрізняється від НПФ.

Що вам робити конкретно? Чи не завчасно ви хочете змінити парасольку на гумові чоботи? буде час. коли вам знадобиться і те, і інше. Наразі, - нічого, напишіть мені умови вашого полісу і назву СКЖ, і разом подумаємо що з цим робити надалі. Одночасно, створіть собі кілька пенсійних рахунків у різних НПФ, і знову вирішимо, що робити з ними далі. Не поспішайте з нерозважливими рішеннями.

Комментариев нет: