пятница, 31 января 2014 г.

В чому сила страхування життя?



Головна вартість цього інвестиційного інструменту - у забезпеченні збереження внесених грошей. Фінансова підтримка при настанні страхових випадків - це лише додатковий бонус, що вирішального значення при виборі інструмента не має. 

Сила страхування життя в наступному. 

1. Грошовий потік. Уклавши договори страхування життя, страхувальники зобов'язуються 10-20 і більше років вносити страхові платежі завчасно визначеного розміру. Таким чином, на багато років вперед, страхова компанія отримує добре прогнозований позитивний грошовий потік. Терміни настання і розміри страхових виплат по дожиттю, також добре відомі. 

Потребуючи термінових виплат, страхові випадки, кількість яких може перевищити середньостатистичне, закриваються за рахунок нових надходжень або швидкого кредиту під заставу таких надходжень. І навіть у випадках фактичного банкрутства, викликаного злодійством, розтратами або неякісним управлінням активами, страхову компанію або її частину завжди можна продати новому інвестору, який разом з боргами одержує той самий майбутній грошовий потік. 

Інвестор обов'язково знайдеться, оскільки інші страхові компанії не допустять, знижуючого довіру удару, по їх загальної репутації, яку вони дбайливо оберігають вже сотні років. Для застрахованих осіб та вигодонабувачів це означає гарантоване, хай і без значного приросту, збереження їхніх грошей на багато років вперед. 

2. Агентська мережа. Щедро оплачувана робота страхових агентів і їх висока кваліфікація в галузі продажів - це головне джерело благополуччя страхової компанії. Утримання мережі забезпечують, в більшості випадків не усвідомлюючи цього, самі страхувальники. Зрештою, вони (разом із застрахованими особами і вигодонабувачами) НЕ дораховуються частині можливого доходу, але натомість отримують надійність, яка приваблює їх набагато більше. 

3. Інвестиційний ресурс. Страхові компанії вдало вписуються в фінансову структуру будь-якої держави, акумулюючи на своїх рахунках значні фінансові ресурси і вкладаючи їх в розвиток економіки. 

4. Податкові пільги. Страхувальники отримують цю підтримку від держави за те, що самостійно створюють накопичення, не вдаючись в критичних ситуаціях до його допомоги. 

5. Гнучкість. В процесі дії договору страхування, в залежності від особистої фінансової ситуації, в певних межах можна змінювати його умови. Не без втрат, але все-таки. 

6. Довічні виплати. Можна отримати гарантовані пенсійні виплати до останнього дня життя, чого немає в інших інвестиціях. 


При цьому, слабкості у страхуванні життя теж присутні.


Комментариев нет: