вторник, 8 августа 2017 г.

Питання 150. Як працюэ пенсійний калькулятор на сайті Адміністратора «АЦПО»?


Добрый день!
Подскажите:
1. на сколько актуален калькулятор на сайте АЦПО? Там выдается сумма ежемесячных выплат. Имеется ввиду средняя, конечная или начальная-я так понимаю, что каждый месяц сумма пенсионных выплат будет отличать в сторону увеличения.
2. не выгодно ли складывать деньги на валютный депозит, а перед пенсией перевести согласно курсу в НПФ и начать получать пенсию?
3. где можно пообщаться с людьми, которые уже получают пенсионные выплаты из представленных НПФ?
4. возможно ли по фамилии отыскать в НПФ информацию по отчислениям? На одной из работ мы подписывали договора с НПФ-название не помню, но они утрачены. Можно попробовать поднять такую информацию? Ирина, Черкасы.
Благодарю.

Я завжди радий питанням своїх друзів з соціальний мереж (і не тільки їх), тому з окремим надхненням буду відповідати і тобі, Іро, і іншим друзям, бо всі ви для мене – особливі.
1.    На мій смак, калькулятор можна будо зробити більш складним (наприклад, врахувати повернення ПДФО), але працює він реально: http://acpo.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=309&Itemid=386.  Тож, на нього варто полягатись. Найкращою стратегією роботи на фондовому ринку (особливо, для початківців) – регулярні постійні внески. На них калькулятор і налаштований. Тож і я рекомендую робити внесок раз на місяць, а розмір залежить від стану фінансів. Перший рік – найважливіший, тому і внески краще робити максимальними. А середній розмір пенсійної виплати на строк, вказано в останьому рядку, там дійсно, перші виплати будуть найменші, а останні – найбільші. В попередньому варіанті калькулятора так і була, а тепер спростили і зробили зрозуміліше. В третьому рядку рекомендується стати прибутковість 2-3%, а для порівняння з іншими інструментами (банк, СКЖ) я використаю ту ж саму ставку, як у інших, наприклад. 20%. Пенсійних схем буває кілька, але звичайно, використовується вільний розмір і регулярності, - це все на розсуд вкладника. Можна робити перерви у внесках, навіть, значні (місяці і роки). Просто треба мати відповідальність за особистий рахунок і майбутню пенсію.

2.     Ні, не вигідніше ні валюта, ні депозити, чого б ми не бачили на протязі свого короткого життя. Історично, набільшу прибутковість демонструють цінні папери, на них традиційно і орієнтовані КУА І НПФ. Таку ситуацію я вже бачив, побачиш з часом і ти, Іро. А загальне правило таке: гроші краще зберігати не в грошових інструментам, а в активах (хоча б тих, що входять в портфель НПФ). Коли хтось пише, що певний НПФ має 70% валюти, - це, на мою думку, слабка позиція (можливо, вимушена і тимчасова). Втім, час розставить все на свої місця.

3.    У кожному з НПФ, достатньо пенсіонерів, але їх не просять писати відгуки і записувати дякувальні ролики. На жаль, більшість пенсій виплачується одноразова, і це зрозуміло, коли майбутнє непевне. Але той же калькулятор показує, що пенсійні виплати на строк від 10 років, значно більш вигідні. Для прикладу, моя дружина вже кілька літ одержує пенсійні виплати саме на строк 10 років. Ми з нею зформували значний особистий фонд буквально на протязі 5-7 років. Для цього, декілька місяців ми відправляли в НПФ майже всю її зарплату. І досі, я продовжую поповнювати її пенсійний рахунок. Завдячуючи цьому, а також, наполегливості  КУА і визначеної законом схеми роботи НПФ, кожного місяця пенсійні виплати зростають. З часом, сподіваюсь, вони перевищать державну пенсію. Нещодавно було питання від Олени з Харкова, чи не пізно їй у 55 років відкривати пенсійний рахунок в НПФ. Я розповів, що це цілком можливо. Але, Іро, твоя мета створити пенсійний капітал за 2-3 роки. – більш амбітна (і я її підтримую). Коли щомісячний внесок досягне 2 500 гривень, то все у тебе вийде, а калькулятор підтвердить це.

4.    Адміністратори НПФ мають всю інформацію стосовно нинішніх чи колишніх учасників НПФ. Вказавши прізвище і код, можна знайти будь-кого, але для цього треба знати назву НПФ. Втрата бланків підписаних контрактів – теж не біда - відновимо.  Як мова йде про АЦПО, то ми маємо базу по всім 16 нашим НПФ. Знайдемо і тебе, і твоїх колег. До уваги спадкоємців померлих учасників НПФ: їхній нотаріус повинен відправити запит до всіх відомих НПФ. А потім буде процедура отримання всіх накопичених пенсійних коштів з нульовим податком на доходи.


Комментариев нет: