четверг, 3 августа 2017 г.

Питання 149. НПФ: ніколи не пізно, нікому не рано.


Картинки по запросу дядя нины кавказская пленница

Не поздно ли в 55 лет начать вносить деньги в НПФ?

Вітаю, Олено. Вочевідь, вас долають сумніви, чи встигнете ви накопичити на пенсійному рахунку НПФ, достатнью суму для пристойної пенсії?
Якщо ви вважаєте мене фаховим експертом у справі особистих фінансів (бо інакше, не ставили б мені цього питання), то сприйміть мої аргументи і докази.
Я впевнений, що ви маєте всі шанси для досягнення своєї мети. Що заради цього варто зробити?
1.    Скористайтесь калькуляторами, - звичайним настільним і пенсійним нв сайті АЦПР: http://acpo.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=309&Itemid=386
2.    Виберіть три НПФ, найкращих за доходом у 2016 році: https://pensioneriya.blogspot.com/2017/01/blog-post_25.html.  Чому не один. Найкращий? Заради диверсифікації (не класти всі яйця в один кошик). В середньому, доходність досягне 22% рокових, її і ставте в пенсійний калькулятор.
3.    Не раджу сподіватись на пенсію у 60 років, бо поточна пенсійна реформа. змусить вас добровільно працювати і далі. Орієнтуйтесь, принаймні, на 10 років, а ще краще на 15, бо саме післ цього, 70-ріного віку, будь-які податки на ваші пенсійні виплати скасуються.
4.    Аби омріяна вами розмір пенсіє досяг 3 000 гривень на місяць (за умови 10-річного строку отримання щомісячних пенсійних виплат), треба вносити до НПФ 300 гривень на місяць, але ми спробуємо обмежитись цифрою 250 гривень, а інші пошукаємо далі.
5.    Закон (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1057-15) дозволяє вам отримати щорічно 18% від ваших внесків в НПФ. Це приблизно 45 гривень від 250 грн. внеску. Разом вийде 250+45=295 (грн.).
6.    Безоплатно, ставши учасницею кеш-бек-клубу, ви будете отримувати 1-5% від своїх внесків (ті самі 5 грн, яких якраз не вистачає до 300) Про клуб,  згодом напишу для всіх, а вам – окремо, як звернетесь особисто, повідомивши свої реквізити (ел. пошта, телефон).
7.    Майте на увазі, що внески за ваш можуть робити також ваші рідні і роботодавець. Як спитаєте, то розповім докладніше.

Як бачите, Олено, - всього 7 пунктів не дуже складних дій. Це – приблизний і не вельми коректний розрахунок. Але разом з вами (або і будь з ким з читачів), ми створимо більш точний і ширший план.

Комментариев нет: