воскресенье, 15 февраля 2015 г.

Походження Всесвіту-6. Всесвіт по Клізовському


6. Всесвіт по Клізовському.


 Провидіння Боже для користі людської скрило світ "невидимий" від погляду людського, щоб той не був прикладом зла, розтління і самознищення Людства.                                                                      Преподобний Іоанн Кассіан Римлянин


Світ ментальний – це світ думки і форми, де думка і форма невід’ємні одна від одної, де думка є форма, а форма є думка.

Світ астральний – світ почуттів, світ форми без думки, світ зафіксованих миттєвостей.

Світ фізичний – це світ об’єктів, мертвих розрізнених, конкретних.Ментал є мислеформа (думка – форма), астрал є форма думки, фізичний світ є форма без думки.


Простір і час – це арена фізичного світу. В тонкому світі простір і час гублять свою розділену суть. Мешканець Тонкого світу сам створює і простір і час, і сам їх знищує (Пісьма Махатми, ст. 245). В силу цього всі явища і речі сприймаються в Тонкому Світі інакше. Там всяка суть і всяка річ прозорі і видимі із середини і з зовні однаково. Там немає перспективи, понять далеко і близько, тому що все доступно зору. Це світ ілюзій, бажань і поривань. Тут людина все створює думкою і сама є форма своєї думки, світ ілюзій приймає подобу його бажань і поривань. Всі ці ілюзії, створювані мешканцями Тонкого світу є такими ж реальностями, як в нашому світі об’єкти і речі.


Тонкий світ – світ наслідків для світу Земного. В тонкому світі кожний пожинає те, що посіяв в земному. Тонкий світ (астральний) самоосвічуваний. В ньому мешканці самі джерела світла і освічують простір свого помешкання. Він побудований так, що кожен мешканець може відвідувати більш низькі світи, але без відповідного розвитку вище піднятись він не може.Маракара найбільш важке місце в нижчих шарах Тонкого світу. Тонкий світ – це безмежні фантазії земного світу. Саме в тонкому світі усвідомлюється, що думка це все, що своєю думкою ви створюєте свою Долю і Долю інших, що думка створює і руйнує, підносить і опускає в безодню. Земна мова в Тонкому світі замінена мовою почуттів. Тонкий світ – як "наркотик", але він лише зв’язуюча ланка між світом земним і вогняним.


Світ вогняний - це світ світла, світ кольоровий. Там світло зустрічається зі світлом і кожна річ вміщує у собі і бачить все в іншій. І все є скрізь, і все є все, і кожна річ є все. І сяйво безмежне, тому що все велике і навіть те, що мале, теж велике. І Сонце вміщує в собі всі зірки, і кожна зірка є Сонце і інші зірки. В кожній своя особлива властивість, і в той же час всі речі видимі в кожній. І зміст кожної речі є розум і сама вона розум. І кожна частина завжди походить з цілого, і є в один і той же час і частина і ціле. І хоч вона дійсно предстає як частина, але той, у кого гострий зір, побачить її як ціле (Плотін, священна книга Тота).


Щоб досягнути царства Світла і проникнути в межі світу вогняного необхідно скинути з себе всі грубі види матерії і вбратися в Світло, необхідно стати Світлоносним. Найтрудніше це благословення Світу вогняного; такий тяжкий цей вхід, що кажеться найменша наша клітинка не в змозі перенести цей Світ захоплення. Якщо в Тонкому світі думка створює, то в Вогняному вона блискавична і зрікається від всіх мір земних, там Світ Сьомий. В Світі вогняному всі структури світлові. І той, кого вважають нікчемним, нікчемним і залишиться. Для нікчемності немає ходу туди, де мешкають могутні Вищі Сили. Всякий зі Світу вогняного говорить: "Не займай Мене", бо Тіло земне згорить від дотику до Істоти вогняної.°1



°1 Мойсей, розмовляючи з Господом на горі Синай не бачив Лиця Його. І коли Мойсей просить Господа: "Покажи мені Славу Твою", Господь відповідає: "Не в змозі бачити Лице Моє тому, що людина не може побачити Мене і залишитись живою (Ісход, 33, 20)

Комментариев нет: