пятница, 7 августа 2015 г.

Інноваційні ідеї НПФ-3. Для юридичних осіб.




Продовження. Попередні матеріали.

1. Інноваційні ідеї НПФ.

2. Фнноваційні ідеї НПФ-2. Для фізичних осіб.




Для юридичних осіб.

1.    Економити на податках цілком можливо. Достатньо знати, що внески на пенсійні рахунки членів трудового колективу в НПФ, долучаються до витрат і звільняються від будь-яких податків: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/05/2015.html.   Реальна економія складає біля 50-60%. Кошти для внесків можна вилучити з фонду оплати праці (ФОП), домовившись к колективом про його перерозподіл.

2.    Свідомо вносячи кошти на пенсійні рахунки своїх робітників, адміністрація підприємства формує позитивний імідж соціально відповідального роботодавця. Реальне ж наповнення зовнішньої оболонки може бути гнучким і змінюватись відповідно до багатьох чинників.
3.    Виплачуючи, з мовчазної згоди працівників, частину зарплатні в конвертах, роботодавець зменшує податковий тягар і одночасно негативно впливає на розмір їх майбутніх пенсій. Аби компенсувати зменшення державної пенсії, роботодавець може створити для свого персоналу другу, недержавну пенсію, за допомогою участі у НПФ.

4.    Премії та інші види заохочення працівників, неодмінно обкладаються податками. Але це не стосується пенсійних внесків в НПФ. Таким чином, заохочення є, а податків нема.

5.    Індексація заробітних плат майже непомітна і не додає вагомої мотивації персоналу. То, чому б не направити її повністю в НПФ?

6.    Створювати для робітників власні пенсійні накопичення, можна на основі фінансової солідарності. Коли робітник сам турбується за своє майбутнє, то і роботодавець йому допомагає. Віднайти «золоту середину» не так важко.

7.    Пенсійні внески в НПФ не повинні бути однаковими для всіх. Власник чи то керівник підприємства може формувати їх розмір на свій розсуд або розробити дієву систему фінансового стимулювання добросовісної праці.

8.    Започаткувати внески в НПФ, можна окремо для керівного складу підприємства та особливо цінних фахівців. Розповсюджувати їх на весь колектив не обовязково.

9.    Зазвичай, власник невеликого сімейного бізнесу вимушений нараховувати зарплатню і собі, і членам своєї родини, втрачаючи при цьому на податках. Контракт з НПФ здатен суттєво зменшити подібні втрати.


10.                      Частково відмовитись від внесків в пенсійний фонд України (ПФУ), перерозподіливши їх на користь особистих рахунків в НПФ, теж можливо.



    Не думаю, що наведеними двома списками, інноваційні ідеї НПФ вичерпуються. Цей фінансовий інструмент має значний творчій потенціал і в той же час, -  не надто велику практику застосування. У будь-якому разі, остаточне рішення лишається за нами: чи то ми цементуємо минуле з його здобутками і надбаннями, чи то ми творимо ще не відоме, але вже потенційно прекрасне майбутнє.

Комментариев нет: