среда, 5 августа 2015 г.

Інноваційні ідеї НПФ-2. Для фізичних осіб.





Продовження. Початок тут: "Інноваційні ідеї НПФ".



Надсилайте свої ідеї, і цей перелік буде доповнено.


1.    Якщо на протязі трудового життя відкладати і інвестувати маленьку дещицю заробленого, то час і складні відсотки зроблять всю справу за нас. Чому саме НПФ? Про це читайте на сайті «Пенсійний капітал»: http://pensioneriya.blogspot.com/.

2.    Щоб витримати баланс між прибутковістю і надійністю, треба придбати в свій інвестиційний портфель у відповідних долях всі фінансові ринки одночасно. Зробити це реально, під силу дуже багатим людям або НПФ.

3.       Майже всі інвестиції оподатковуються, що знижує їх прибутковість. Натомість, НПФ має цікаві податкові пільги. Особливо вони відчутні у партнерстві з роботодавцем: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/05/2015.html.

4.    НПФ дозволяє турбуватись за майбутнє своїх родичів, гнучко використовуючи пільгове оподаткування.

5.    Власний пенсійний рахунок для немовляти – це просто і досить вигідно. Зверніть бо увагу на цитату з «Господ Головлевых» Салтикова-Щедріна: http://pensioneriya.blogspot.com/2013/11/blog-post_20.html.

6.    Відкривши пенсійний рахунок на старших членів своєї родини, можна обійти деякі обмеження і більш гнучко скористатись його накопиченнями.

7.     Робити подарунки онукам, уникаючи посередництва їхніх батьків, цілком можливо. Вони не зможуть дотягнутись до відкритого вами на імя дитини, пенсійного рахунку в НПФ.

8.    Спадщина буває різною. Саме за допомогою НПФ, можна точно відміряти частку кожного спадкоємця і забезпечити її цільове використання: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/06/blog-post_28.html.

9.    НПФ стане в нагоді домогосподаркам, що опікуючись родиною, не встигли заробити державну пенсію. Особливо – на випадок розлучення.

10.                      НПФ дозволяє запобігти залежності від близьких людей у старості, не стати для них фінансовим тягарем.

11.                      Сімейний капітал, що передається з покоління в покоління, забезпечуючи міцний фундамент матеріального достатку, і убезпечує від негараздів. Чи не час його започаткувати, ставши родоначальником? Саме НПФ має відповідні механізми.

12.                      Всесвіт базується на енергетичних потоках, що в свою чергу створюють вторинні контури енергії, яка живить все сутнє і забезпечує його розвиток: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/03/blog-post_15.html.  Найкращий приклад подібного потоку – це безперервні і регулярні внески в НПФ. Крім видимого примноження коштів, цей потік володіє невидимою силою вторинних контурів, що приносять достаток у всі сфери життя.

13.                      НПФ – різновид фінансової гри. Розумно і творчо використовуючи її правила, можна досягти прибутковості, що перевищує прибутковість самого фонду.

14.                      Володіння кількома пенсійними рахунками у різних НПФ, дозволяє порівнювати їх роботу, більш гнучко використовувати існуючі можливості, чутливо реагувати на зовнішні зміни і досягати видатних результатів.

15.                      НПФ – фінансова установа нового типу, де власність не передається, а права можуть, як надаватись, так і відбиратись; де функції управління, обліку і зберігання рознесені у окремі компанії з різними державними регуляторами; де принципово відсутнє банкрутство, а відємний зворотній звязок доведений до вищого ступеню; де учасники фонду можуть впливати на інвестиційну політику управляючого, аж до його відсторонення і вилучення самого обєкту управління.

16.                      Для марнотратників, що не здатні утримувати гроші в руках, НПФ може стати в нагоді в якості надійного сховища. Ні сам власник, ні його родичі і знайомі не зможуть дістати звідти гроші до настання певного віку. Іноді подібний захист потрібен тім, хто не вміє говорити «Ні».

17.                      Пенсійні накопичення в НПФ не обовязково витрачати при першій нагоді. Вони можуть залишатись останнім фінансовим резервом літньої людини. Поки фінансовий стан дозволяє, краще обходитись без них. І дуже добре, коли цей стан не погіршиться до визначеної межі. В такому разі, буде що заповісти нащадкам.


18.                      Люди, схильні до фінансових ігор, можуть зіграти на різниці в оподаткуванні. При внесенні коштів в НПФ, податкові пільги доходять до 60%, а при одержанні одноразової виплати, достатньо сплатити 15% (а для певних категорій громадян, і того менше). При відомій спритності, на цю різницю можна непогано жити.


19.     Пенсійний контракт з певною сумою на рахунку, може бути корисним і оригінальним подарунком близькій людині, колезі по роботі, подрузі, діловому партнеру. Він не забудеться і не загубиться, його не вдасться використати не за призначенням або передарувати, як непотрібний. Когось він буде стимулювати до самостійних внесків, а комусь стане в нагоді у майбутньому.


20.     Коли в дію буде введено другий (обовязковий накопичувальний) рівень пенсійної системи України, перед кожним працюючим постане питання з вибору власного НПФ. Доведеться дуже швидко відпрацьовувати рекламу. Поспіхом такі справи не робляться, туму буде багато помилок. Аби їх уникнути, бажано завчасно відкрити кілька пенсійних рахунків в різних НПФ, внести на них незначні суми і уважно придивитись до подальших подій. Порівняння роботи фонді на протязі 1-2 років і дасть відповідь на питання, хто краще. Але не варто кидати порівняння навіть після остаточного вибору, бо не факт, що він буде останнім.

21.    Українськи НПФ виглядають привабливою інвестицією для іноземців. Переваги наступні:
-         відносно висока прибутковість;
-         вигідний курс обміну інших валют на гривню;
-         міжнародна диверсифікація;
-         мінімальні (або ж нульові) податки у порівнянні з іншими інвестиційними інструментами.

22.    Прибутковість НПФ, включно з податковими пільгами, здатна легко затьмарити звичну нам прибутковість банківських депозитів. Звісно, для активного управління цим інструментом треба мати відповідні навички, або ж скористатись послугами фахівців. 

Комментариев нет: