понедельник, 22 июня 2015 г.

Мінфін-35. Ще раз про СКЖ і НПФ.

 

Юрій, Полтава. Является ли компания «Граве Україна» негосударственным пенсионным фондом? Кто может дать ответ о деятельности данной компании??

В Україні працюють дві дочірні компанії австрійської фінансової групи GRAWE: ЧАО «ГРАВЕ УКРАЇНА Страхування життя» і ЧАО СК «ГРАВЕ УКРАЇНА». Ні одна з них не є недержавним пенсійним фондом (НПФ). Перша замається довгостроковими накопичувальними програмами страхування життя, друга – ризиковими видами страхування (майно, транспорт, відповідальність, тощо).


На жаль, українці досі сприймають страхові компанії життя (СКЖ), як НПФ. А сприяють тому самі страховики, виходячи з того, що серед населення України, визначення «Пенсійний фонд» має більш привабливий імідж, ніж вирах «Страхування». До речи, цей факт аж ніяк не заважає СКЖ значно випереджати НПФ і в кількості підписаних угод, і в сумах залучених коштів. Причини того – окрема справа, не раз викладена в моїх матеріалах.

На сайті «Пенсійний капітал» є окремий розділ про страхування (http://pensioneriya.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F) і є окремий розділ про НПФ 
(http://pensioneriya.blogspot.com/search/label/%D0%9D%D0%9F%D0%A4). В тому числі там порівнюються СКЖ і НПФ, як між собою, так і з банківськими депозитами.

Я подаю свій погляд, намагаючись бути об’єктивним і не претендуючи на виключну істину, тому додаткову інформацію шукайте в Інтернеті, порівнюйте різні думки і ставте собі питання, «Кому це вигідно?».

Якщо хочете докладніше дізнатись про діяльність страхової компанії, подивіться на неї з середини, тобто влаштуйтесь туди працювати страховим агентом. Тільки – не на умовах попереднього придбання власного страхового полісу, бо бува й таке.

Якщо те саме цікавить вас в НПФ, укладіть з ним пенсійний контракт, внесіть на свій пенсійний рахунок будь-яку суму і деякий час спостерігайте за його роботою, спілкуючись одночасно з персоналом Адміністратора і компанії з управління активами (КУА).


І там, і там ви з часом багато чого зрозумієте. Тоді і остаточне рішення можна приймати.

Комментариев нет: