понедельник, 14 сентября 2015 г.

Питання фінансовому експерту № 47. Багатошаровість НПФ.



НПФ, конечно, можно использовать для диверсификации активов, возможно и я буду делать в них какие-то вложения лет через 5-10.
Пока же данный инструмент для меня не интересен, так как при мертвом фондовом рынке он проигрывает по большинству критериев обычным депозитам, а фондовый рынок в Украине оживет ой как не скоро.

Памятаю, як під час одного з концертів, Володимир Висоцький говорив, що за зовнішньою, часто невибагливою формою його пісень, завжди стоять другий, третій і інші плани, сенс яких розкривається слухачами поступово.

Подібна багатошаровість стоїть за багатьма суспільним явищам (політичними, економічними, науковими і аж до побутових) і не тільки за ними. За великім рахунком, вона притаманна будь-чому у Всесвіті, бо він і сам є багато і багато значним.

На жаль, більшість з нас того не розуміють. Навіть своє життя ми визначаємо, як спосіб (форму) існування білкових тіл і нуклеїнових кислот. Хоча, не тільки релігія, але й наука знаходять за тілом (а, скоріше, перед або над ним) свідомість (дух) і почуття (душу).

Щось схоже на багатошаровість, присутнє і в НПФ. На першому, матеріальному плані, ми бачимо фінансовий інструмент збереження і примноження коштів. Він перший, бо найбільш примітний і зрозумілий. Але є і інші.

На соціальному плані, НПФ – це спосіб забезпечення вікової немочі.

На сімейному, - спосіб піклування про рідних, на педагогічному – спосіб виховання дітей.

На економічному плані – це спосіб розвитку вітчизняної економіки за рахунок внутрішніх інвестицій.

На енергетичному плані, маємо спосіб енергообміну, на духовному – спосіб розвитку свідомості, на душевному – спосіб втілення почуттів. І так далі, і таке інше.


Тож, не все можна порахувати цифрами і пояснити відсотками; деякі цінності знаходяться в інших містах. Чи знайде тут кожен своє, це питання, але шанси знайти, з часом  збільшуються.

Комментариев нет: