пятница, 20 февраля 2015 г.

Питання на Мінфіні-17. Робота роботі lupus est.



Вибачте що турбую вас, але не хочу потрапити на шахраїв. А справа в тому, що мене запросила брокерська компанія на роботу, по суті заробляти буду так - я запрошую людей, які, як і я повинні застрахувати своє життя на 30 років в сумі 5000 грн. - одноразовим платежем за один рік, тоді я стаю Їхнім партнером і можу з ними працювати. Також обіцяли, що з 5000 грн. за 30 років я зможу отримати щось 1.500.000 грн. або більше. Чи можу я їм вірити, є сенс страхувати себе, тим більше коли військовий стан в країні (Україні) не за горами. Власне - classiclife.com.ua/ страхова компанія. І брокер (партнер СК) Arsilic management group (Він є в списку партнерів СК) Дякую.

Турбуйте, будь ласка, я ж сам визвався відповідати на питання. У вашого питання кілька пластів. Можна розвинути кожний, але спробую відповісти коротко.

Існує досить розповсюджена, можна сказати, класична пастка. Вам пропонуюсь щось  привабливе (гроші, роботу, послугу, певний товар), але просять за це дещо наперед (ті ж самі гроші, безоплатну роботу, своє імя, тощо). Мотивація буває різна, але зводиться до того, що вас, начебто, треба перевірити, ще й за ваш рахунок. Не варто вступати в подібні відносини, хай перевіряють за свій.

Я вже писав, що становитись страховим агентом можна лише маючи до цього хист. Як зрозуміти, що він є? Прочитайте дві відомі книжки Френда Беттджера, чи надихнуть вони вас? Відвідайте кілька семінарів у страхових компаніях, чи сподобається їх атмосфера? Проведіть день поряд з діючим страховим агентом, чи хотілося б вам працювати, як він? Взагалі, робота агента проста и невибаглива: 20 телефонних дзвінків і 5 зустрічей з потенціальними клієнтами щоденно, шаблонні розмови і пропозиції, вміння спокійно сприймати відмови і настирливо дотискати невпевнених у собі.

Коли відчуєте, що можете, шукайте страхову компанію (чи страхового брокера) до души. Всі вони різні і працюють по-різному. Важливо, хто буде вашим наставником і що за колектив склався в тому чи іншому офісі.

Особисте страхування – то окрема справа. Не знаючи вас, важко сказати, наскільки воно вам потрібне. В цілому, це непоганий варіант, але диявол, як кажуть, ховається у деталях. Так от, вивчить спочатку ці деталі, а потім страхуйтесь. Компанії, що вимагають спочатку придбати поліс, а потім приступати до роботи, обходьте стороною. Їм потрібні не агенти, а страхувальники. З вас вижмуть страховку на себе, потім на членів родини, а потім втратять до вас інтерес. Бо раніше за вас розпізнають ваші здібності, точніше, їх відсутність.


В інвестиціях має розповсюдження поняття ліквідності активу. Це можливість повернути його назад (продати), перетворивши у гроші.  Ліквідність повинна бути більш-менш високою. В житті те саме. Зважуючись на певний крок, оцініть можливість повернутись до первісного стану, принаймні, перейти в інший стан. У випадку с 30-літнім страхуванням, це не так просто.

Комментариев нет: