воскресенье, 14 июня 2015 г.

Питання на Фейсбуці-34. Бізнес, як панацея від кризи.

 


Сергей Соколов Сергей, вы всë ещë верите нашей финансовой системе? 10 т. гривен я вложил в своë дело- купил инструмент и благодаря ему увеличил свой доход и кризис мне не страшен. Заказов много, людей набираю. А банки и вообще финансовая система нашего государства... Ну, это вообще не серьезно. Государство может нас только обмануть и забрать все наши деньги. Так что не верю ни кому кроме себя.

Радію за вас, Сергію, і одночасно співчуваю вашим помилкам, які ймовірно дадуться взнаки пізніше.

Бізнес – це краща гра, кращий спосіб розвитку і краща інвестиція, але він має свої недоліки.

По-перше, більшість людей не мають схильності до бізнесу і тому не спроможні на значні в ньому успіхи. Це доводить проста статистика. Ваш шлях їм не підходить, то що ж їм робити?

По-друге, вічних бізнесі не буває; рано чи пізно всі вони закінчуються. Часто – на негативній ноті, бо входячи у бізнес, мало хто планує майбутній з нього вихід.

По-третє, нерозумно тримати всі свої активи виключно в бізнесі, безперервно реінвестуючи його прибуток. Частину прибутку необхідно з бізнесу вилучати, а розвиток вести на залучені (на фінансовому ринку) кошти. Вилучений прибуток треба десь зберігати, накопичувати, можливо, примножувати, бо він згодиться і на майбутнє споживання, і на нові проекти, і на скрутний час, і на непередбачувані витрати. Тримати його в домашньому сейфі безглуздо, тож уникнути послуг фінансової системи навряд чи вдасться.

В-четвертих, час, коли ви не захочете, або не зможете вести бізнес, теж прийде, і тут вам знову знадобиться фінансова система з її послугами.

Фінансова система, яку ви так не любите, існує в державі і завдяки державі. Добре, що ви цього не помічаєте, але погано, що не знаєте. Вас дурить і грабує держава, а ваш бізнес при цьому процвітає? Та ні, це без держави вас миттєво обдурять, пограбують, і ви подякуєте, якщо при тому не покалічать.


Припускаю, що вам не подобаються окремі фінансові інструменти. То ви мабуть просто не вмієте ними користуватись. Це – справа наживна: читайте фінансові статті (хоча б тут: http://pensioneriya.blogspot.com/), ставте питання фахівцям, набувайте власного досвіду, і ваше бачення зміниться.

Комментариев нет: