вторник, 27 июня 2017 г.

Пенсійний клуб: головна сторінка.





Наближаюча пенсійна реформа, а надто її утаэмничення і наступні навколо неї розмови, викликали серед народу стійке розуміння того, що чекати добра від влади не варто, тож треба розміркомувати про власно недержавну відповідь на державну реформу. Більш того, що для того більші чи менші можливості таки є.
Українська громада завжди вирізнялась спільним обговоренням загальних питань, а слідом – такими ж спільними діями. Маючи власні думки стосовно народної відповіді, тем не менш, я маю намір створити кілька майданчиків для мозкового штурму. Штурм в тому, щоб об’єднати наявні інтелектуальні сили на розроблення перечня рекомендацій стосовно методів і технологій досягнення того стану (який я називаю пенсією, тобто – займатись улюбленими справами, але не турбуватись за хліб насущний і не переживати за майбутнє своїх дітей і внуків), аби  кожний український громадянин вибрав для себе найкращий спосіб своїх дій.
Сподіваюсь, вибір буде, бо я сам знаю таких біля пяти-шести, і не маю сумнів, що колеги додадуть принаймні стільки ж.
Найпершим майданчиком я вибрав форум  інтернет-ресурсу «Мінфін», де збираються розумні учасникі, обізнані і на фінансах, і на суспільньому житті, з приємним  спілкуванням і м’яким  дискуванням. Пізніше буде те ж саме на Фейбуці, Скайпі, будь де ще, де створити відповідні групи мені буде складніше, тому красно прошу умільців цієї справи допомогти мені і стати співавторами наступних заходів. Подібну, але он-лайн площадку, зробимо на базі Центральної міської дніпропетровської бібліотеки, де розмови будуть точитись на очних засідань так званого «Пенсійного клубу».
Сподіваюсь, що в ході і в очних засідань, і офф-лайнових бесідах складеться коло здравомислячих людей, спроможних фахово обговорювати питання забезпеченої пенсії.

Це – попередня стаття, де будуть перечислені способи створення недержавної пенсії, кожному з яких буде призначена окрема дискусія. Коли зявляться, будуть запроповані інші способи, то і для них додамо нову сторінку.
А тепер, - заявлений раніше список способів створення недержавної пенсії:
1.    НПФ - недержавний пенсійний фонд: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110112/ 
2.    НСЖ – накопичувальне страхування життя: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110113/ 
3.    Орендна нерухомість: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110120/ 
4.    Земля, як джерело пенсійних виплат: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110140/ 
5.    Договір довічного утримання взамін  нерухомості: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110142/ 
6.    Бізнес (в тому числі, нерухомість і земля), як джерело недержавної пенсійних виплат: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110167/ 
7.    Довічне утримання з боку власних дітей і інших родичів: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110168/ 
8.    Банківськи депозити: http://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/110371/  

9.    Де взяти на будь-яку програму гроші?

Комментариев нет: