воскресенье, 25 февраля 2018 г.

Питання 178. Що робить НПФ з пенсійними внесками?


Картинки по запросу Пенсия

Здравия желаю, Сергей. В августе 2017 года под управление «ОТП Капитал» перешёл НПФ «ФриФлайт». Обращает внимание тот факт, что он стоит на месте и (пока) не растёт (не расширяется). Например, в структуре активов у ФриФлайта 18,63% — это поточний рахунок, что соответствует 126 000 грн. Я далеко не экономист-финансист, но всё равно возникает вопрос- что за 5 месяцев нельзя придумать, куда вложить 126 тыс. грн? Хотя бы в те же ОВГЗ, где, как вы пишите входной порог 100 000грн. Спасибо.

Бажаю здоровя, Володимире.
Вам, як учаснику НПФ і клубу «Прометей», наполегливо пропоную ставити  тепер вже не питання, а свої думки і висновки з тієї теми, що вас хвилює. Такий же, як і ви, учасник клубу «Прометей», я теж відповім вам своїми думками. Коли вони виявляться іншими, то у цій дискусії, ми наблизимося до певної істини.
А поки що, нічого надзвичайного я не бачу. Дійсно, КУА повинна тримати частину пенсійних внесків на поточних рахунках (це теж інвестування). Їй треба мати оперативні гроші для своєчасного надання пенсійних виплат своїм пенсіонерам. Чому саме така сума? Це варто спитати у КУА, - можливо очікується масовий вихід учасників на пенсію, а в такому разі, не надто вигідно достроково розпродувати більш «довгі»  активи (ті ж самі ОВГЗ).
Чому ФріФлайт змінив свою попередню КУА? Це право Ради фонду, а про підробиці можна спитати у неї чи у «ОТП Капіталу».
Взагалі, повинен сказати, що всі  наші НПФ доволі прозорі і раду відгукаються на питання пересічних громадян, - варто користуватися цим більш активно.

Комментариев нет: