среда, 20 декабря 2017 г.

Мережа клубів КБКЗП, як інкубатор, що має всі підстави для виховання нової українсткої еліти.



 Сподіваюсь, що учасники і організатори своїх фінансових клубів, вже відчули  певну зверхність, але – не над іншими людьми, а – над самими собою попередніми, з того часу, коли ми ще не  бачили нових смислів і перспектив, що постали перед нами тепер. Не хочу їх переказувати, а прошу висловитись тим, хто позбавився страхів, став більш спокійним і впевненим у краще майбутнє власної родини, а разом з нею, і країни.
Чому, ви питаєте, я згадав про смисли і перспективи? Тому, що саме напередодні я прочитав кілька текстів роздумів знаного в Україні філософа, публічного громадського діяча Сергія Дацюка: http://hvylya.net/analytics/society/sergiy-datsyuk-u-poshukah-eliti.html.  Філософські роздуми Сергія стосувались питання  еліти: чи потрібна вона Україні, чим відрізняється від влади, звідки береться, якими критеріями  відзначається. Саме одним з критерій, що зачепив мене, було «продукування нових смислів та перспектив з масштабу мислення, який виходить за межі повсякденності. 
Смисли та перспективи потрібні для позитивного сприйняття життя, для довгострокового розвитку, для оптимізму, надії, прогнозів і т.д. Внаслідок їх, люди хочуть жити в країні і народжувати дітей, або тікають з країни чи не бажають народжувати дітей».
А хіба не тім же самим, ми займаємось у наших клубах КБКЗП? -
подумав я, і став уважніше придивлятись до всього визначеного Сергієм списку критеріїв. Згодом, в наступних статтях, я почну примірювати кожний критерй до клубу, а нас, часників клубів, приладнувати до кожного з критеріїв, суворо питаючи у нас: а чи варті ми тієї.., ні, не самої еліти, а лише напрямку, шляху до неї.

«Вочевидь, - за словами Сергія, - еліту  неможливо створити штучно. Тобто не існує такої позиції, ставши в яку, можна сказати, що створюєш еліту. Навіть будучи в позиції еліти, еліту неможливо створити, – можливо лише підготувати людей, які матимуть більше шансів стати елітою, ніж інші».
Ми теж не претендуємо на самовиховання еліти, але, принаймні, ті з нас, хто матиме такий намір і снагу до того, то все - в наших власних руках.

Комментариев нет: