воскресенье, 24 декабря 2017 г.

Критерії еліти для клубів КБКЗП.


 У народному уявленні, дійсна влада не є елітою (і тому є причини), а справжня еліта, у тому ж таки народному уявленні, повинна бути (стати) владою.

Водночас, наш клуб КБКЗП, не є елітним, - ні владним, ні політичним чи бізнесовим утворенням, але ми здатні готувати самі себе, аби з часом стали елітою. Задля цього, нам варто і достатньо постійно удосконалювати себе. Але, - не в парадигмі елітарності, а у сенсі досягнення щастя, як власного, так і спільноти.
Але ми не проти елітарності, коли того потребує суспільство, - для нас цей етап, лише проміжний до справжньої стратегічної мети, - це любов, а любов – це Бог. Як більше любові, то ближче до Бога, і - аж до єдності з Ним.
Вибачаюсь, раніше писав, що мета клубу – то щастя. Це теж правда, а взагалі ж,  у нашому клубі для щастя маємо не менше двох  визначень:
1.    Гомеостах душі + фінансовий гомеостаз = шастя.
2.    Любов + правильний світогляд = щастя.


Про гомеостаз читайте вище, а щодо правильного світогляду, недавно я вже писал на блозі: https://pensioneriya.blogspot.com/2017/11/161.html, а невдовзі напишу і тут. Також, обіцяв джерело того світогляду, - напишу у натупному матеріалі. Пізніше, поговоримо і про це.

Так от, наш клуб виховує не еліту, а продукує щасливих людей, а
таку щасливу людину, будь-хто назве елітою і захоче бачити у владі.
Але, нам все ж таки, цікава думка знаного українського філософа Сергія Дацюка, шодо критеріїв або ознак еліти, що за його участю, було вироблено у клубно-інтелектуальному українському середовищі.


1.    Ознака перша – благородство, тобто еліта має жити за принципами, а не за інтересами. 
2.    Ознака друга – інтелектуалізм, публічна компетентність, стратегічність та рефлексивність. 
3.    Ознака третя – цивілізаційний рівень домагань.
4.    Ознака четверта – тактична гнучкість, хитрість, виверткість, інноваційність, але не за рахунок втрати стратегії.
5.    Ознака п’ята – виробництво смислів та перспектив.
6.    Ознака шоста – еліта це кішка, яка гуляє сама по собі.



Нічого надзвичайного у цьому переліку ознак, для нас немає . Хто наміряється стати щасливим, має пройти всі ті штабелі довгих сходів «до Неба».

Комментариев нет: