четверг, 10 августа 2017 г.

Питання 151. Де роздобути 1 мільйон баксів?


Доброго дня, Сергію. Якщо взагалі казати про сенс життя, то моя мета – роздобути десь 1 мільйон баксів.  Катерина, Тернопіль.

Вітаю, Катю, ваше питання актуально не тільки для вас, - вулицями кожного міста вештаються тисячи молодих і літніх людей, одалених вашими думками. Характерно, вони не мріють, лежачи на дивані перед телевізором, а у повній відповідності, від двотисячелітньої настанови Ісуса Христа, до найновіших наукових досліджень, тобто, діють: шукають, питають, стукають у різні двері.
Це розумно, а я все ж таки спитаю: а нащо вам ці гроші? Якщо треба купите собі солодке життя, то я – пас, а як потрібно врятувати себе чи близьких від майже невідлікуваної хвороби, на кшталт, раку або інфаркту чи знадобиться нейрохірургічна операція на мозку, то я знаю де взяти ці величезні гроші, а конкретно. – до 1 млн. євро на рік і до 2 млн. євро на повторний випадок.
Справа в тому, що у світі ще з 1989 року існує організація лікарів «Best doctors», що об’єднує більше 50 000 кращих фахівців з 40 найпотуніжних країн. Звичайно, у багатьох країнах вона працює за допомогою страхових компаній, а тепер і в Україні.
Що робить страхова програма? Спочатку, результати вашого дослідження відправляється найвідоминіших лікарів, бо діагноз може і змінитись. Потім скадається план лікування, вибирається одна з гарних клінік. Хворого разом з супровідником відправляють і селят у тій країні і кладуть у клініку. Все – безкоштовно, в межах 1 млн. євро. Частіше вилікують.
Скільки все це коштує? Біля 200 євро на рік – до 18 років, біля 300 – до 64 років, біля 450 – до 85 років. Суми не маленькі, але прийнятні, коли є така мета. Зазвичай, лікування навіть в Україні коштує набагато більше.
Натомість, кожний четвертий чоловік і кожна пята жінка можуть захворіти на рак, на протязі свого життя.  Чи не варто забезпечитись від цього?

Комментариев нет: