вторник, 3 марта 2015 г.

Походження Всесвіту-10. Витримки з інших моделей-3.


Попередні матеріали:


1. Походження Всесвіту-1. Перелік моделей і свідчень.2. Походження Всесвіту-2. Класичні моделі.3. Походження Всесвіту-3. Моделі в Буддизмі4. Походження Всесвіту-4. Концепція Даніїла Андрєєва.5. Походження Всесвіту-5. Всесвіт Карлоса Кастанеди.6. Походження Всесвіту-6. Всесвіт по Клізовському.7. Походження Всесвіту-7. Космогенезіс за версією "Книги мудрості" (Книга Дзіан).8. Походження Всесвіту-8. Витримки з інших моделей-1.9. Походження Всесвіту-9. Витримки з інших моделей-2.10. Походження Всесвіту-10. Витримки з інших моделей-3.



Походженн
я Всесвіту-10. Витримки з інших моделей-3.



Орфей: Бог один і завжди подібний Собі Самому. Він керує всім Всесвітом. Але нижчі рангом Боги різноманітні і незчисленні, бо божественне вічне і не має кінця. Найвеличніші серед них – душі світил. Сонце, зірки, Землі і місяці, кожне світило має свою душу і всі вони вийшли з небесного вогню, із першостворенного світла. Недосяжні, незмінні вони керують великим цілим своїми рухами. І кожне світило, обертаючись, залучає в свою ефірну сферу сонми півбогів і просвітлених душ, які були колись людьми і, спустившись по сходах втілених царств переможно піднялись знову на висоту, де закінчується коло народжень. За посередництвом цих чистих духів Бог дихає, діє, проявляється. Вони є диханням його Душі, променями його вічного Розуму. Вони направляють цілі воїнства нижчих духів, які діють в елементах. Вони ж керують світами. І в далечині і поблизу вони оточують нас і, хоча, по суті своїй безсмертні, вони обволікаються в форми, що змінюються відповідно часу, народам і країнам.

Дні творення: перший – Бог створив Світло і розділив Пітьму і Світло, вакуум і речовину (небо і землю); другий – створив першооснову Всесвіту (твердиню посеред вод); третій – створив зірки; планети і їх супутники (небесні тіла); четвертий – сушу  (поверхня планет) ; п’ятий – біосферу (на поверхні); шостий – людину.

Калагія.
Коли в великому Ніщо (Шуньї) народжуються елементарні частинки, то на їх ефемерних оболонках голографічно зафіксована Причина, що дала народження; бо Причина елементарного і є оболонкою частинки.

Є зовнішній простір Матерії – це наш світ. Існує внутрішній простір Матерії – світ субстанційного часу, де всі його п’ять пунктів – Нульовий, Минуле, Сучасне, Майбутнє і Завершення циклу – злиті в один Нуменхрон. Цей злитий час і є світ Думки, супраментальна сфера Буття – Нагдатна. Світ Вогняний – це наш Всесвіт, і він далеко під нами.

Зовнішній світ матеріальний, внутрішній – це світ часу, світ думки. Ворота в світ часу через Рай. Жителі Ногуатми “клеять” час, створюють гравітацію.

По календарю Брахми зараз іде 51 рік. Ми живемо в сьому манвантару кальпи Ману Вайсвати, в епоху Калі-юги… Життя Брахми подовжується 100 божественних років, кожний з яких складається з 360 божественних діб. День Брахми – кальпа – відповідає періоду творення, еволюції і руйнації Всесвіту і продовжується 4,32*109 років. Кальпа включає 14 манвантар (манвантара близька до періоду обертання Сонця навколо центру Галактики; що дорівнює близько 275*106 років) по 306720000років з перервами між манвантарами близько 2*106 років. Кожну Манвантару світ відтворюється заново разом з прабатьком роду людського Ману. Манвантара ділиться на 71 махаюгу (кальпа складається з 31000 махаюг), а махаюга на чотири ночі, кожна тривалістю близько мільйона років: Кріт, Трег, Дванар і Калі, що відповідають золоту, сріблу, міді і залізу. Остання Каліюга почалася в 3102 році до нашої ери (рік війни в епосі “Махабхарати”). Її кінець ознаменується планетарною катастрофою – світ буде поглинутий вогнем і водою.

Всесвіт складається з трьох світів: Густого (речовинного), Тонкого (ефірного) і Вогняного (первісного). Первісна матерія та, на яку Предвічний накладає свій “голографічний” код, свою програмну інформацію. В Предвічному Вогні виникає світ Вогняний, відбувається грануляція Духу, починається його божественна еволюція. Дух Предвічний (як і Предвічний вогонь) має властивість бути скрізь в недоторканій цілісності, бо він присутній там, де відсутній і відсутній там, де присутній. Жителі світу вогняного створюють інформаційно-енергетичне поле своєї сфери, Душу творіння,  і  Всесвіту, початок початків. Ущільнюючись, це поле створює Вторинну матерію. На неї накладається голографічний код Світу Вогняного, створюючи Світ Тонкий і так далі. Жителі Світу Густого (речовинного) генерують свою інформаційно-енергетичну сферу (ноосферу) і це поле стає заключним актом повного розвитку Майї (ілюзії), накладаючись голографічним кодом на саму ілюзію. Останнє перетворюється в Досконале відображення (віддзеркалення) всіх трьох Форм Матерії. В цьому відображенні все відбувається в зворотньому напрямку і називається еволюцією, хоча для Всесвіту в цілому це інволюція.

Книга мертвих. 1. Озіріс: Я Гум, творча сила природи, самонароджена і самосуща, що вийшла з небесної ріки Нун, яка називається Батько-Мати богів, первісне божество – Хаос – Безодня, запліднений невидимим Духом. 2. Я знайшов Шу, сонячну силу, на сходах ведучих в Місто Восьми (два квадрати Добра і Зла) і знищив Синів Опору, початок Зла в Нун. 3. Я – Вогонь і Вода, Нун, первісний Батько, і я створив Богів з своїх членів – 14 Богів (2х7): сім світлих і сім темних Богів, сім Духів Великої Присутності і сім темних духів Зла. 4. Я Закон Існування і Буття, Бенну і Фенікс, Птах воскресіння в вічності, в якій Ніч змінюється Днем і День слідує за Ніччю, в циклах космічного воскресіння і перевтілення. Я – мандрівник, що подорожує мільйони років і є назвою одного і Велике Земне (первісна вода або хаос) – назвою другого, один народжує час, інший починає їх, щоб знову відтворити їх. 5. Я веду мову про сім Світозарних, що слідують за своїм Володарем Озирісом, творцем Суду в Амонті.

Зороастра і Пселл говорять про ефір: Радься з ним лише коли він не має ні форми, ні обліку… коли ж він має форму, не звертай на нього уваги. Але коли він без форми, підкоряйся йому, бо тоді він є священний вогонь і все, що він розкрив тобі буде дійсним.

Творець Логос, що знаходиться біля Бога, є другий Бог.


Наступні матеріали:

1.  Походження Всесвіту-11. Витримки з інших моделей-4.

Комментариев нет: