воскресенье, 1 февраля 2015 г.

Походження Всесвіту-1. Перелік моделей і свідчень.














.
.
.



Чим глибше на протязі останніх 10 років я занурювався у надра особистих фінансів, тим більше усвідомлював кілька важдивих речей.

1.      Проблеми будь-якої системи (а фінанси - одна з них), неможливо вирішити на рівні самої системи (існуючими в ній уявленнями, засобами і інструментами). Для цього треба вийти за її рамки, піднявшись принаймні до надсистеми, складовою котрої  дана система є.
2.      Індукційний метод пізнання світу (від часткового до загального) годиться для вирішення лише обмежених, тактичних завдань. Стратегічні ж побудови можливі лише за використання іншого методу – дедукційного (від загального до конкретного, часткового).
3.      Будь-що загальне, починається з відповідей на запитання Хто ми? Звідки прийшли? Де перебуваємо? Куди прямуємо? Маючи (навіть приблизне) уявлення про відповіді на ці питання, ми можемо більш сміливо братись за вирішення будь-яких проблем власного чи суспільного життя.

Саме тому, в моєму фінансовому блозі з’явився розділ «Світогляд»; саме тому, я починаю публікацію тез і теорій з цього приводу, зібраних дніпропетровським вченим, доцентом ДНУ, к. т. н. Василем Юхимовичем Шевцовим. Сподіваюсь, підготовлені ним матеріали, можна доповнити більш сучасними свідченнями і висновками.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                                        

                                             Походження Всесвіту.


                                                         Я не знаю звідки прийшов, куди йду і навіть хто я такий.                                                         Але єдність і впорядкованість природи, її несподівана                                                         гармонія і узгодженість вражають.                                                                                                                                  Е. Шредінгер.




З дня свого народження Людина живе і розвивається в середовищі, яке вона назвала Всесвітом. Давним-давно людина зрозуміла, що Всесвіт існує незалежно від неї, що він побудований за обмеженим числом принципів, законів, симетрій, що все в цьому Всесвіті протікає і протікатиме в відповідності з споконвічними принципами і законами. Сама Людина, яка є елементом Всесвіту і яка обмежена за своїми можливостями, робить спробу за спробою зрозуміти і пояснити його. Звичайно, кожна модель оточуючого Всесвіту буде наближеною, та не зважаючи на це, Людина прагне зрозуміти те, що виходить за її можливості, в надії усвідомити своє місце і призначення у Всесвіті.

Які ж уявлення Людини про походження Всесвіту, Сонячної системи, Землі? Які моделі більш наближені до реальності, а які взагалі не відповідають дійсності? Відповісти на ці запитання на підґрунті наших сучасних уявлень майже неможливо, бо не маємо критеріїв істинності цих моделей. Кожна з них по-різному вписується в архітектуру нашої свідомості і в різній мірі відповідає законам Буття, особливо якщо взяти до уваги, що кожна з них проходить через фільтри нашого світосприйняття і нашої свідомості. А тому ми не маємо права виносити вирок – його зробить Майбутнє, доповнюючи свідомість новими уявленнями. На разі спробуємо лише зібрати воєдино найбільш змістовне і цікаве з того, що маємо, від класичних моделей до фантастичних, а наприкінці виходячи з того, що в кожній з них може бути щось з реального, привести їх до одного знаменника.
                                                                                                                                


1. Класичні моделі.2.Модель розвитку Всесвіту в Буддизмі.3. Вихідна концепція будови Всесвіту Даніїла Андрєєва.4. Модель Георгія Гюрджієва.5. Всесвіт Карлоса Кастанеди.6. Всесвіт по Клізовському7. Космогенезіс за версією "Книги мудрості" (Книга Дзіан)
8. Витяги з інших моделей походження і будови Всесвіту:
Бха-мават-варта пурана                                                           Шумерський жрець Броуз (ІІІ ст. до н.е.)
Стоїки, Демокрит, Піфагор 
Шумери
В КитаїВ самій знаменитій з пісень "Старшої Едди"Закони МануКнига чисел ХалдеївІз “Зенд Авести”ГереклітТейяр де ШарденУпанішадиГермес ТотОрфейКалагіяКнига мертвихЗороастра і Пселл- ФілонВішну ПуранаХалдейські оракули.













Наступні матеріали:


2. Походження Всесвіту-2. Класичні моделі.

3. Походження Всесвіту-3. Моделі в Буддизмі

4. Походження Всесвіту-4. Концепція Даніїла Андрєєва.

5. Походження Всесвіту-5. Всесвіт Карлоса Кастанеди.

6. Походження Всесвіту-6. Всесвіт по Клізовському.

7. Походження Всесвіту-7. Космогенезіс за версією "Книги мудрості" (Книга Дзіан).

8. Походження Всесвіту-8. Витримки з інших моделей-1.

9. Походження Всесвіту-9. Витримки з інших моделей-2.

10. Походження Всесвіту-10. Витримки з інших моделей-3.

11. Походження Всесвіту-11. Витримки з інших моделей-4.













Комментариев нет: