понедельник, 2 марта 2015 г.

Походження Всесвіту-9. Витримки з інших моделей-2.


Попередні матеріали:

1. Походження Всесвіту-1. Перелік моделей і свідчень.

2. Походження Всесвіту-2. Класичні моделі.

3. Походження Всесвіту-3. Моделі в Буддизмі

4. Походження Всесвіту-4. Концепція Даніїла Андрєєва.
5. Походження Всесвіту-5. Всесвіт Карлоса Кастанеди.

6. Походження Всесвіту-6. Всесвіт по Клізовському.



Витримки з інших моделей походження і будови Всесвіту-2.


Із “Зенд Авести”

Біла Голова, чия воля заставляє вогняний флюїд розповсюджуватись в 370 потоках в усіх напрямках Всесвіту, ототожнюється зі Змієм, що рухається в 370 скачків, і стає трьома Духами, або Атма-Будха-Манасом, коли “Досконала людина” – Метатрон підноситься, тобто вселяється в тваринну людину. І тоді Дух (Космічна Мислеоснова) і Космічна Субстанція стають єдиним цілим і включають елементи Сокровенного синтезу, відображаючи Дхіан-Коганів, Зодчих, що по плану, предвічно накресленому в Божественій думці, формують Системи в Космосі (три чоловічих і чотири жіночих початків). Ці Вищі Розуми, як необхідна частина великих законів. що керують Всесвітом, і є Дхіан-Коганами.

Брама-Теос, що виникає з Хаосу – Великої Безодні ширяє в перші години свого пробудження над планом Майбутнього Всесвіту, є Вішну, що покоїться на Великому Змії Вічності. Це перший трикутник – Бог в трьох аспектах до його перетворення через квадратуру безмежного кола в четвероликого Браму.

Рудиментарний Всесвіт, занурений в Субстанцію, покоїться в лоні Вішну. Із цього Хаосу і Пітьми виникає Брама, Зодчий Всесвіту. Він сидить на Лотосі, що рухається в Пітьмі, і вигукує “Хто я? Звідки взявся я?” І чує голос: спрямуй свої думки до Бхагавати! Брама виходить з Всесвітнього Яйця, з Хаосу, як Світло, бо його свідомість розкрилась і він починає роботу. Він носиться над Субстанцією з Божественним Духом в собі самому і є двигуном Субстанції.

Увесь Всесвіт, ще невидимий і непроявлений, на протязі якогось періоду “працює” в тонкій формі, яку називають Хаосом, або початком творення. І тільки після цього він може знову проявитись як новий витвір. Весь період – це прояв однієї хвилі від Хаосу через втілення Хаосу. Такий період називається Кальпою, або циклом. На протязі кожного такого циклу весь Всесвіт повторюється, вся матерія в ньому рухається в вигляді хвилі Життя Всесвіту. Еволюція і інволюція в природі постійно змінюють одна одну.

Загальний Всесвіт не речовинний. Речовина – один з чотирьох потоків (станів), створюючих Всесвіт. Ідучи дальше і глибше, вгору в нові світи, в інші грунтовні структури єдиного Загального Всесвіту матерія знімає з себе всі звичні для нас характеристики і властивості. З стану речовини вона переходить в інші стани і на межі можливого – в Ідею, що знімає з себе яку б то не було конкретність. Вище лише те, що умовно можна сприймати як Розум.

Найбільш “тонкими” є частинки простору. Все в кінцевому рахунку створюється свідомістю. Рівні свідомості різні і самий найтонший з них вічний. В основі поля матерії знаходяться частинки простору, а поля свідомості – світло, що являє собою одночасно і енергію і дуже тонкий рівень свідомості. Конкретні системи світів формуються з часток простору кармою істот, що будуть жити в цих світах. Ми створюємо карму, дія якої має очікувані наслідки, але ми не можемо змінити карму, здійснивши іншу дію, що має більший енергетичний потенціал. Якщо в фізиці розглядають хвилю-частинку, то в індійських поняттях це «нада-бінду» - рух, вібрація, точка простору. Простір пронизаний "волоссям Шіви", яке може змінювати структуру простору.

Матерія і свідомість єдині і одне без одного абсурд. Їх єдність це результат першої життєвої хвилі Святого Духу. Друга хвиля надає будову і сталість форм: висхідна хвиля наділяє формами, низхідна – властивостями. Третя хвиля – хвиля життя. Існує п’ять областей (планів) утворюючих поле еволюції. Найвище-Владика, невиразиме, непроявиме. В другій області знаходяться проявимі сили – Логоси, від яких ідуть хвилі життя. З третьою хвилею приходять людські душі, щоб оживити матеріальні тіла.

Космос виник з Ідей (Ейдосів) – тонких суттєвостей, що проявляються в живому і неживому. Все побудовано з ейдосів і пов’язано з ейдосами, а тому все, що існує, відчуває і мислить. Більшість цивілізацій у Всесвіті рослинні. В проявленому світі існують лише трьохвимірні істоти, але вони можуть оволодівати і багатовимірністю. Простір і час багатовимірні, але єдині. Земля належить зразу до багатьох вимірів простору і часу.

Герекліт: Всі речі виникають з вогню шляхом згущення і повертаються до першоджерела руйнацією. Цей Космос один і той же для всього сущого, його ніхто не створив з богів і ніхто – з людей. Він завжди був, є і буде вічно живим вогнем, що мірами загорається і мірами затухає.

П. Тейяр де Шарден: Бог є джерело всякого буття, але не саме буття… Розумність світу підтверджується антропним принципом – закони природи і сама природа побудовані так, щоб в них з’явилась Людина. Найменше зрушення в законах і константах робить неможливим існування розумної Людини.

Той – хто безупинно створює світи – троїчний. Він є Брама-батько, він є Майя-мати, він є Вішну-син (Сутність – Субстанція – Життя). Кожний включає в себе двох інших і всі троє складають одне в Невисказаному.

Упанішади.
Слухайте в своїй власній глибині і дивіться на безмежність простору і часу. Там лунає спів Небесних Світил, голос Чисел, гармонія Сфер. Кожне Сонце є думка Бога і кожна планета видозміна цієї думки. Для того, щоб пізнати божественну думку про душу, спускайтесь і підіймайтесь Ви по тяжкому шляху семи планет й оточуючих їх семи небес.
Що роблять Небесні Світила? Що говорять числа? Що обертають в собі Сфери?
О, душі, що загинули чи врятовані, вони говорять, вони співають, вони обертаються – ваші долі.

Гермес Тот:
Світло – це божественний Розум, що підтримує своєю могутністю все і зберігає в собі прообрази всіх істот. Морок (пітьма) – це матеріальний світ. Вогонь, що прямує з темних глибин є Божественне Слово. Бог-Батько, Слово-Син; їх об’єднання є життя.

Господь проявлених світів – це думка, що розпускається в мільйони світил, в мільйони Нерухомих сфер Всесвіту, що обертається – Спочатку Бог створив Небо і Землю. Небо було думкою про час і про безмежний простір, заповнений пустотою і тишею… І Дух божий носився над Безоднею. Із його надр народжується Світло, не фізичне, а Світло Розуму, народжене від здригання Ізіди в лоні Безмежного; Всесвітня Душа, астральне світло, Субстанція, з якої народжуються душі, найтонший елемент, завдяки якому думка переноситься на безмежні простори; Світло, що було раніше і буде після того, як проснуться всі Сонця. Спочатку він розповсюджується в безмежність – це могутній видих Бога. Потім він повертається назад, рухаючись мотивацією любові – це глибокий вдих Бога. В хвилях божественного ефіру, немов би під просвічуючимся покровом тріпочуть астральні форми світів і істот… З цього неречовинного Світла з’являються шість перших днів творіння: сім’я, початки, форми, живі душі буття. Це Всесвіт, проявлений в Дусі.


Наступні матеріали:



10. Походження Всесвіту-10. Витримки з інших моделей-3.11. Походження Всесвіту-11. Витримки з інших моделей-4.


Комментариев нет: